Aktiviteter på konferanser

June 1, 2015

Har man først planlagt en konferanse for en liten eller stor gruppe arbeidskolleger, er det viktig å sette opp en god plan for aktiviteter mellom møtene og middagene. Aktiviteter er det viktigste som skjer på konferansene, siden de lærer kollegaer å kjenne hverandre, bli nærmere hverandre og dermed utføre en langt bedre jobb enn om de skal fortsette å være fremmede utenom jobben.

Team building – med samhold som mål

Aktiviteter på konferanser for mennesker som jobber sammen er ofte betegnet som team building, nettopp fordi man bygger et godt team av mennesker ved å føre dem sammen. Team building må være krevende, utfordrende og spennende, slik at folk skal glemme sin nervøsitet og skyhet. Man må legge sine frykter til side og jobbe sammen mot et felles mål, akkurat som man gjør på kontoret. Blant populære aktiviteter på konferanser finner man stereotype-spill, tegning, gjetteleker, orientering i villmarken, padling, femkamp og turer på spa. Det viktigste med slike aktiviteter er at kollegaer skal gå sammen, snakke om andre ting enn jobb, lære nye ting om hverandre og virkelig se menneskene bak kontorplassen.

Aktivitetene må tilpasses konferansen og deltakerne

Ulike aktiviteter passer for ulike typer jobbkonferanser, og selvsagt for ulike selskaper. Bowling og biljard er populære aktiviteter man raskt og enkelt kan planlegge – man er vel sjeldent lang unna en bowlinghall uansett hvor i Norge man befinner seg. Er man derimot om bord på en båt, eller i en hytte på fjellet, må man finne andre måter å underholde de ansatte. Husk at aktiviteter på konferanser, såkalt team building, må passe alle og enhver – altså bør de ikke være altfor krevende, i hvert fall ikke fysisk. Samtidig kan ikke team building være altfor lett, og folk må ikke få muligheten til å holde på individuelt. Det må være lagarbeid involvert, slik at folk blir nødt til å kommunisere med hverandre og finne løsninger på enhver utfordring.