Bedriftsøkonomi

September 26, 2016

Bedriftsøkonomi er så viktig at det er en egen utdannelse, og alle vet jo at det er viktig å holde styr på økonomien når man driver et foretak. Heldigvis er det aldri for seint å lære, og det er heller ikke sikkert du trenger en videreutdanning for å drive en bedrift. Du kan lære mye fra internettet, eller du kan kjøpe skolebøker om bedriftsøkonomi.

Lag et budsjett

Det aller viktigste for å holde styr på økonomien, er å lage et budsjett. Du kan ikke forvente at bedriften skal gå med overskudd i starten, men hold styr på inntekter og utgifter, så ser du hvordan økonomien utvikler seg. Hvis det er et lite foretak, kan du fint klare dette alene, og spare penger til eksperthjelp. Hvis foretaket er stort, kan det lønne seg å leie inn en bedriftsøkonom. Store bedrifter har økonomer som er fast ansatt, men i et enkeltmannsforetak er det mye lettere å holde orden på økonomien.

Ikke sløs bort overskuddet

Selv om foretaket begynner å gå med overskudd, er det viktig å ikke bruke for mye penger. Det beste kan være å investere overskuddet i foretaket, slik at du kan utvide driften. Selv om det er fristende å bruke penger på seg selv, er det mye viktigere at foretaket går bra. Husk også at det kan komme uforutsette utgifter som å drifte en event, og da lønner det seg å ha litt penger til overs. Uforutsette utgifter kan også håndteres gjennom å ta opp et hurtiglån. Slike lån får du raskt, slik at du raskt kan avklare situasjonen. Husk å beregne at lånet skal tilbakebetales.

Tålmodighet lønner seg

Ingen foretak blir en suksess over natten. Det er viktig å ha beina på jorda og være tålmodig. Hold orden på bedriftsøkonomien, og bruk markedsføring aktivt, så vil du se en bedring i inntektene over tid.