En mer effektiv kundeservice for bedriften

March 9, 2021

Dersom du driver en egen bedrift, kjenner du sikkert til utfordringen med å balansere alle oppgaver som skal gjøres. Det er ikke alltid like greit å vite hvor man skal sette fokus.

Produksjon

Svært mange ledere fokuserer på produkt og produksjon. Det er viktig å få opp produksjonen, og det er viktig at produktet er feilfritt. Men salget går ikke av seg selv, og uten en effektiv kundeservice blir ikke salget gjennomført. En liten klage kan ende opp med å bli skjebnesvangert, dersom den ikke håndteres riktig. En leder kan elske produktet sitt så høyt at han ikke ser produktet ut fra et markedsperspektiv. Produktet kan være veldig bra, men alt avhenger til syvende og sist på markedets behov og etterspørsel.

Hvordan effektivisere kundeservice?

Kundeservice går ikke av seg selv, og mange bedrifter sliter med etterslep på henvendelser og lang svartid på kundenes spørsmål. Det nytter ikke å øke produksjonen, dersom du ikke har tid til å svare på mail eller telefoner fra kundene dine. Ledere som sliter med å få til kundeservice bør ta en titt på nettet, fordi nye løsninger har kommet til i den senere tid. Bedrifter som Kundo gir ledere muligheten til å fokusere på andre sider av bedriften ved hjelp av digital kundeservice.