Hvordan lykkes med restaurant eller konferansefasilitet?

July 4, 2019

Hvis du drømmer om å starte en egen restaurant, kanskje med konferansemuligheter i tillegg, er det mye du må sette deg inn i. Det er viktig med god planlegging, før du begynner å inngå avtaler eller kjøpe inn utstyr. Bruk gjerne mye tid før du virkelig setter i gang.

Noe av det som kanskje er minst motiverende i en oppstartfase, er godkjenninger og byråkrati. Likevel er det ekstremt viktig å sette seg inn i alle regler som gjelder for alt fra skjenkebevilling til brannsikkerhet. Dette er faktorer som potensielt kan stenge dørene på restauranten din, hvis ikke alt er i orden.

Enkle og smarte løsninger for dine gjester

Når du er helt sikker på at du har det helt grunnleggende på plass, kan du begynne å se på hvordan du skaper en optimal opplevelse for dine gjester. Spesielt hvis du har tenkt tilby løsninger til bedrifter, er det viktig at alt kan skreddersys samtidig som det er enkelt for gjestene.

Dette gjelder alt fra hvilke menyer du kan tilby til hvordan du tar betalt. Pass på at du også lager løsninger som er tidsbesparende for deg, ved å for eksempel ha flere ulike smarte løsninger for betaling. Det er mange gjester som forventer seg å kunne velge mellom flere ulike betalingsløsninger.

Den morsomme kreative fasen

Når du har både godkjenninger, administrative rutiner og andre tekniske løsninger på plass, da er du langt på vei. Du kan nå faktisk begynne å legge til rette for alt fra hvilke retter du skal servere, til hvilke klær dine ansatte skal bruke. Det kan være lurt å få innspill fra fremtidige gjester.

Å kontinuerlig innhente tilbakemeldinger og innspill fra gjester er også ekstremt viktig når du har åpnet dørene. Dette handler ikke bare om å opprettholde et positivt rykte på nett og sosiale medier, men om å faktisk få innspill som kan gjøre at du driver bedre. Husk at gjesten alltid er din øverste sjef.